Sharp eyed Owen – NYTT PRINT!

Hej allihopa!

Nu var det ett tag sen man skrev här igen. Dagarna bara flyger iväg!

Det har hänt mkt sen sist. Jag har jobbat för fullt med beställningar, en liten reklamkampanj, nytt print, vart i Danmark och hälsat på fina återförsäljare och min underbara agent, jobbat inför en utställning, planerat inför North Modern i augusti i Köpenhamn m.m. Ja det är härliga tider! Så himla roliga tider! :)

Då mkt av detta är lite småhemligt än så länge så kan man ju inte lägga ut bilder. Därför har det vart lite tyst från mig den sista tiden. Men det kommer jag lovar! :)

Men nu! Nu är han äntligen klar som print! Den lilla ugglan! Jag blir så oerhört glad och lycklig för alla era peppande kommentarer och likes på Instagram och Facebook. Ni är ju bara bäst! TUSEN, TUSEN TACK! <3 När jag la ut en bild på en liknande uggla som jag tecknade för ett tag sedan så fick den så fin respons så jag tänkte att det får ju bli ett print av den här lille rackaren! Så då var det bara att sätta sig och rita en ny.

Ni kanske undrar hur lång tid det tar att rita en sådan här liten filur egentligen? Det går en hel del tid till att bara spana idéer, leta bilder till inspiration, skissa och få ner de första linjerna på pappret. Ibland tar det bara några timmar. Ibland flera dagar innan man får till det så det känns helt rätt. Sen när jag väl börjar rita så går det av bara farten. Just den här ugglan tog ca 10 h att rita. När teckningen är färdig så ska den scannas in och finjusteras i diverse program och sen är det dags för första testtrycket. Ibland blir det bra på första försöket. Oftast inte.. ;)  Man kanske har missat lite blyertssmuts i någon kant lr så är det någon linje som blev lite mörkare lr ljusare när man scannade in bilden som skiljer sig från originalet. Då får man justera bilden lite till och göra om och göra rätt. Så kan man hålla på i några omgångar.

Så hur lång tid tar det då? Ja, det varierar väldigt mkt. Från idé till att jag har printet i lager så kan det ta  allt från en vecka (om allt går som det ska, vilket händer väldigt sällan ;) upp till 5-6 veckor.

Men nu! Nu är han i alla fall färdig! Låt mig presentera… Sharp eyed Owen! Finns nu som konsttryck i flera olika storlekar i shoppen.

Här är lite bilder från själva processen.

IMG_3500

khgd
Sharp eyed owen

 

2015-05-17