Ross the sailor – NEW PRINT!

Då var det dags för nytt print igen!

Jag har länge varit sugen på att teckna en riktig sjöman. Så nu.. Nu var det dags! Resten av djurfamiljen känns som ganska unga, slimmade typer. Men jag tänker att en riktig sjöman, han har ju vart med ett tag. Så denna gången blev det en riktig karl. Jag ville att han skulle kännas stor och stark, en som kan styra skutan i det vildaste oväder.

Så för ett tag sedan så satte jag mig ner och letade bilder på olika kroppstyper för att få inspiration. Sen skulle jag ju bara komma på djuret. Vad är en sjöman för ett djur? Jag var inne på lite olika (fula) fiskar bl.a. men det klickade inte riktigt. Fiskmås kanske? Men då fick han ett yngre uttryck. Sen kom jag på det! Valross så klart! Med det där skägget, hårda och ärrade huden och dom ståtliga betarna. Sen passade valrossen även bra till en karl som var lite ”stadigare” om kaggen.  Så då var det ju bara att tuta och köra. Woop woop!

Jag satt i mitt kök och lyssna på go musik, tände lite ljus och försvann in i min kreativa lilla värd i timmar.

Och där växte han fram… Ross the sailor :)

Här är lite bilder på processen.

Ross the sailor

…och så här blev han tillslut!

Tusen tack för alla grymma namnförslag på Instagram! Jag fastande för Ross (som i valross). Tuff, cleant och lite ordvitsigt.

Nu finns han tillsammans med resten av familjen som finfina kvalitetstryck i webshoppen :)

2014-10-06