Jelly dancer – NYTT PRINT!

För er som följer mig på Instagram eller Facebook så har ni kanske sett att jag har tecknat på en liten ”manet-ballerina” den sista tiden.

Jag känner lite skräckblandad förtjusning för maneter. Jag tycker dom är så otroligt vackra att titta på men samtidigt så himla otäcka. Svävande och sköra, nästan lite självlysande, dansandes i det mörka blå, redo för att attackera dig med sina brännande trådar. (Ja, jag är faktiskt riktigt feg för att hoppa i plurret om jag vet att det finns mycket brännmaneter där)

Men jag menar, har ni sett något så vackert och läskigt på samma gång? Dom är bra häftiga dom där varelserna…

a0e99b0f7638fd233510d0529cc035f0

På somrarna brukar jag tillbringa mycket tid ute vid mina föräldrars sommarstuga.

Där kan jag ligga på bryggan i timmar och titta ner i vattnet på allt som rör sig där nere på botten. Som ett jätteakvarium! Krabborna som kryper runt, tången som gungar med vågorna, på maneterna när dom långsamt rör sig, nästan dansar under mig. Jag tror det var så idén kom till. Att jag tycker att det ser ut som att dom dansar när dom rör sig.

Som havets små ballerinor…

Det är en idé som har legat i bakhuvudet ett tag. Men efter vår surf-semester i Costa Rica där vi fick leka och ”dansa runt” i havet i flera veckor. Så vaknade den till liv igen. Så när vi kom hem var jag bara tvungen att testa! Efter ca 20 timmars tecknande, (och 3 ljudböcker senare) så hade en liten Jelly dancer fötts på pappret.

Här är lite bilder på själva skapar-processen.

IMG_8165

Första idé-skisserna.

IMG_8172

Här satt jag och funderade på vad hon skulle ha för ansikte och uttryck.

IMG_8179

Bestämde mig tillslut för att hon skulle ha en sån där teatermask för att göra henne lite mer mystisk.

DSC01938 (1)

Nästan färdig!

DSC01941

Sista touchen görs bäst sittandes på golvet.

DSC02061

Där är hon! Färdig som tryck!

DSC02082

Jelly dancer lägre upplösning

Så här blev hon tillslut! Jag tror faktiskt det här är min nya favorit ;)

Nu har jag henne äntligen i lager som konsttryck i flera olika storlekar!  Alla illustrationer trycks på konstpapper av finaste kvalité och varje print signeras personligen av mig innan de skickas iväg. Ni hittar alla motiven i shoppen :)

Ha en strålande dag goingar! Och tack för att ni följer mig på min kreativa resa <3

2016-03-16