”A day in life of”

Förra veckan hade jag äran att få ta över Nordic design collectives Instagramkonto för en dag. På torsdagar kör nämligen NDC något som de kallar för ”A day in life of”. Då bjuder de in en av deras designers för att ta över kontot under en hel dag, så att deras följare kan få se lite mer ”behind the scenes”, hur en vanlig arbetsdag kan se ut för dom.

Och nu var det min tur! Så himla kul! :) Så jag tänkte att jag kunde dela med mig av den här dagen även här för att visa lite hur en alldeles underbar, vanlig arbetsdag kan se ut.

DSC02549

Jag började ju så klart med att presentera mig (med en ”inramad profilbild” #höhö).

Så ja… Här är jag! Sanna Wieslander heter jag och arbetar som illustratör och konstnär i goa Göteborg. Idag tänkte jag dela med mig av hur en vanlig arbetsdag i mitt liv kan se ut.

Häng med! :)

IMG_8803

Jag ställer klockan på 07:00 varje morgon (kan erkänna att de snozas en del innan jag kommer upp, är en obotlig nattmänniska) Sen packar jag väskan och beger mig till min studio i Vasa. Om det är fint väder så brukar jag alltid promenera till jobbet. Då strosar jag genom de vackra gatorna i Haga. Det är så mysigt att gå här varje dag! Fullt med små, söta butiker och caféer längs med gamla kullerstensgator. Så är ni inte från Göteborg och kommer och hälsar på, så är ett besök i Haga ett måste att göra!

DSC02578

Välkommen till mitt favoritställe, min studio! :) Idag tänkte jag faktiskt börja teckna på ett nytt print. Men först ska jag packa ordrar till underbara kunder och återförsäljare, samt jobba lite vid datorn.

DSC02379

…och när man ska svara på mail och jobba med andra administrativa bitar så gör jag det helst härifrån. Min favoritplats!

IMG_8792

Jag arbetar främst med att skapa och teckna motiv som jag sedan trycker upp som posters och konsttryck. Jag älskar att leka med fantasin och kombinera olika motiv till nya, knäppa och fanasifulla varelser. Alla illustrationer är helt tecknade för hand. De flesta med blyerts och tusch som jag sedan scannar in och trycker upp på konstpapper av finaste kvalitet. Ni hittar dom alla i shoppen här på hemsidan.

DSC02312

Så här kan de se ut när jag packar ordrar till underbara kunder!

Jag signerar alltid alla tryck innan jag skickar iväg dom till sina nya hem. Och självklart så skriver jag även en liten personlig hälsning till var och en. <3

DSC02337

Om du kan, matcha alltid ditt visitkort! ;)

Det är inte så svårt för mig för jag har nästan alltid svart/vit/grå kläder på mig. Och oranget nagelack!

Jag startade mitt företag SWART, Sanna Wieslander ART i april 2013. Från början så var det mest som en väldigt rolig hobby som jag höll på med så fort jag hade tid. Men när något är så kul att arbeta med och man blir så engagerad, så är det svårt att slita sig och ett år senare så blev det mitt heltidsjobb. Jag nyper mig själv i armen varje dag nu! Det är så fantastiskt kul att få arbeta så här kreativt! Jag kan inte riktigt förstå att min barndomsdröm, att få arbeta som konstnär, nu är sann! <3

Lite annan fakta angående min logo som jag tror att inte så många vet om är:

Bakgrunden är faktiskt en extrem närbild från en liten del av min första muralmålning som jag gjorde 2013. Och varför texten är orange, Ja, det är helt enkelt för at det är min favoritfärg :)

IMG_8832

Nytt print på g!

Långt ifrån klar! Men så här kan de se ut i ett tidigt stadie. Så snart kommer det faktiskt en ny familjemedlem till ”djur-människorna”. Jag tror den här kommer bli riktigt kul!

Jag kan ge er en ledtråd. Den kommer bli en dam som man INTE vill bråka med ;)

DSC02146

Tiden flyger iväg när man har roligt och nu är det dags att bege sig till posten för att skicka iväg dagens ordrar till sin nya fina hem! <3

IMG_8751

Låt mig presentera er för härliga Lisa!

Jag träffar henne och resten av gänget på posten flera gånger i veckan. De välkomnar mig alltid med ett stort leende och är alltid så himla goa och hjälpsamma! Tack för att ni finns och ger så fin service!

Jelly dancer ny ram

Det här är min senaste illustration som jag säljer som signerade konsttryck och posters i shoppen. Jag kallar henne för Jelly dancer! Om jag ska vara ärlig så vet jag inte om jag tycker att hon är vacker eller läskig… Kanske lite av båda! Men en sak är säker. Hon är ingen vanlig dansare…

IMG_8762

Nästan varje dag så försöker jag ta mig ut på långa promenader eller kanske till och med en lite joggingtur. Har jag inte gjort det på morgonen så blir det på kvällen efter jobbet. Bara för att sträcka på benen och få lite motion, rensa huvudet på tankar eller för att umgås med en fin vän. Den här bilden är tagen från kvällens promenix nere vid Röda sten, i Göteborg. En så otroligt härlig och vacker kväll!

Ja, så kan en dag se ut i mitt liv! Vill ni se mer så kan ni gå in och kika på Nordic design collectives Instagram eller följa mig på mitt egna konto ;)

Hoppas ni har en underbar dag alla godingar! <3

Puss & kram / Sanna

2016-04-22